Jump to content

Hydrox

Members
  • Posts

    796
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hydrox's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

4

Reputation

  1. Jeg har skutt godt med vuggen justert temmelig tregt, men har prøvd en del med løs vugge i det siste. I starten åpnet gruppene seg for så å krype sammen igjen etterhvert som jeg ble vandt med det. Når jeg nå skyter like godt med løs vugge som med en del friksjon så ble trangen til å vite hva som er best enda større. Kan vel da bare konkludere med at begge deler funker og at man da kanskje skyter best med det som føles best
  2. Plukker fram denne gamle tråden da jeg ikke kommer i havn med en sak på egenhånd. Skyter for det meste med Harris tofot med vugge. Finnes vel bedre i dag, men det er nå denne jeg har. På denne tofoten så er det en brems/lås av vuggen. Skal denne vuggen være helt løs eller justert med noe friksjon for best skyteresultat? Jeg har prøvd med løs vugge og med en del friksjon, men finner liksom ikke den åpenbare fasit. Dog heller jeg litt mot løs vugge.
  3. Og når man endelig har fått gummikulen i hus og trøkt den på hevarmen, så går ikke hevarmen forbi kikkert okularet (Been there, done that)
  4. Man kan ha flaks slik at treffpunkt ikke endrer seg, men mest normalt så vil det gjøre det selv om alt er riktig. Dette har med å gjøre at vekt framme på løpet endrer svingninger i løpet som oppstår ved skyting. Vekt framme på løpet reduserer svingefrekvensen.
  5. Din rifle, din smak, ditt valg. Sånn er det alltid med custom detaljer Fordelen er vel lettere rifle og at du slipper å drasse med deg smørkniv på tur
  6. Eneste kikkerten jeg har som alltid blir med ut og forblir hengende rundt halsen er Leica Ultravid 8x20 BR. Og om hele kammerkoret måtte finne på å nekte plent, så ser jeg faktisk et stykke inn i skumringen med den og. Går heller tomhendt hjem enn å bære med meg et ubåtperiskop.
  7. Har brukt Berger 75 gr VLD på fugl i kaliber .223 med godt resultat, 845 m/s og 1:9 riflestigning. Meget presis og veldig lite skade på vilt, kulepennhøl, ingen tegn til eksplosjon. (65 til "litt" flere meter hold).
  8. Ja takk, enhver haglebane i regi av NJFF burde ha et slikt tilbud Da er det og lettere å finne ut hvor svermen befinner seg i forhold til kornet, det er nemlig ikke likt på alle hagler. Ammo med høyere hastighet setter gjerne svermen høyere og det kan være greit å vite. Et godt tiltak for å minske skadeskyting.
  9. Jepp, det er viktig å bruke all sin tid på testing og prøving av ammo. Da oppnår man null skadeskyting fordi man ikke har tid igjen til å være i skogen Dere må gjerne se på det som en spøk, men det er faktisk den sure realiteten for dem som ikke kan smelle av haggelskudd utenfor stuedøren. Man må oppsøke en skytebane og der skal det også passe med at det er lite aktivitet for at man skal få testet ammo. Jeg har gitt opp denne forskningen og bruker heller min ledige tid ute på tur. Skyter man på maks 25 meter så dekker de fleste patroner godt nok.
  10. Hvor mange børsemakere finnes det i Norge? Og hvor mange utdanner seg til å bli det? Hvor mange av dere som syter over trege børsemakere anbefaler egne barn å bli børsemaker? Selv skal man ha god timelønn og leve godt, men en børsemaker? Nei, han skal tilnærmet jobbe gratis. (Ikke rart de forlater dreiebenken til fordel for bedre lønn og villkår.) Ser dere logikken? Enkeltmannsforetak: Sykefravær og ferie, (Vikar: Hvem, hva, hvor? Næh....), stor arbeidsmengde, lav lønn, lite rekruttering. Snart er man etterlatt til seg selv med hammer, skrustikke, fil og gjengebakke.
  11. Jeg dekker alltid mine kjøp med kontrakt, og i kontrakten er tilstand beskrevet. Begge parter signerer. Brudd på kontrakt og ingen vilje i fra selger til å gjøre opp = Jurist på saken. Krav om å få hevet kjøpet sendes rekommandert for å kunne bevise klage levert innen klagefrist i henhold til kjøpsloven. Hva som er smertegrensen for å gidde å bry seg får være opp til hver enkelt
  12. Selger har gjerne allerede kjøpt ny pistol og får ikke løyve til å kjøpe den tilbake. Hvis ikke selger vil ordne opp så ville jeg gjort følgende. - Levert våpenet til Politiet for varetekt før evetuell destruksjon. - Anmeldt selger for svindel. (Pistol innlevert som bevismatriell).
  13. Nja, skuddplasering er viktig med v-max og. I tillegg så kan en skadeskyting med v-max bli enda verre for dyret å leve videre med, så anbefaler ikke å ta lettere på skudd man slipper avgårde.
  14. Faktisk så er det nettopp slik forvaltning vi jegere bør vise at vi klarer uten styring i fra oven. Er det lite av en art i nærmiljøet så lar vi være å felle individer av nettopp denne arten. Dog er det interessant å vite om en art man har mye av utenfor kjøkkenvinduet er en truet art. Man kan da vise måte ved uttak av en slik art. I stedet for å bruke tid på å klage på at det er lite måker så kan man heller brette opp ermene å gjøre tiltak selv. Litt innsats for å bli kvitt minken i nærmiljøet vil garantert bedre vilkårene for arten enn en eventuell fredning.
  15. Sitering av overforstående innlegg er slettet jmonsen ] Bor du i en mørk kjeller du ikke tør å vise deg utenfor, eller har du totalt mistet gangsynet ditt? Jeg ferdes på kysten i båt både av yrke og som ivrig fritidsbåteier. At hettemåke er mangelvare er den største bløren jeg har blitt servert på lenge. Man skal ikke lenger sør for Bergen enn til Stavanger før hettemåken er i hopetall, og slik fortsetter det sørover og østover langs kysten. Det gir seg heller ikke om man passerer svenskegrensen, hettemåken florerer der og. Strømstad, Grebbestad og til og med tvers av Sverige borte i Stockholm. Jeg teller ikke men jeg har øyne som jeg benytter til å observere. Men mulig jeg tar helt feil, kanskje det er de samme fuglene jeg til en hver tid observerer gang på gang fordi de følger etter meg.
×
×
  • Create New...