Nablo 2210 skal være det samme som 1.2210 / 115CrV3. Dette er ganske mye karbon å ha i et stål, som gjør at stålet etter herding blir endel sprøere på samme hardhet enn et stål med mer moderat karboninnhold. I tillegg fører dette til at man kan få sementitt på korngrensene, spesielt om man essesveiser det, som gjør stålet enda mer utsatt for brudd og chipping. Man har de samme problema med UHB26C, som også er mye brukt.
Jeg ville absolutt anbefale et stål med mindre karbon. 100Cr6 / 52100 vil være bedre siden det er mindre karbon, men her vil det kreve at smeden har endel erfaring. Stål som 15N20 og 80CrV2 vil være bedre da det lavere karboninnholdet gir høyere seighet og man unngår omtrent helt sementitt på korngrensene. Det er fortsatt mer en nok karbon til å få en god hardhet og eggholdbarhet.
Det er ikke sånn at ståla blir bedre jo høyere karboninnholdet er, selv om man har mye erfaring, så stål som 15N20 og 80CrV2 vil være de beste ståla både for nybegynnere og erfarne smeder.