Jump to content

bobby

Members
  • Posts

    1,908
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

bobby last won the day on January 20

bobby had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2,341 profile views

bobby's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

447

Reputation

  1. Jeg bodde i Gøteborg i min ungdom- en evighet siden- og hadde muligheten å besøke mange skytebaner innom rimelig avstand. Fikk egentlig ikke så mye hjelp - spurte vel kanskje heller ikke så mye om det, men jeg studerte nøye forskjellige"skytestiler" i praksis. På skeet la jeg spesielt merke til en middelaldrende gentleman som i motsetning til de fleste hadde en (tilsynelatende) avslappet holdning og han presterte alltid godt. Dette har jeg selv hatt nytte av og forsøkt kopiere. Selvfølgelig er det viktig med en kolbe som passer, men det er først etter noen tusen skudd og egne erfaringer du virkelig har nytte av en kolbe med "personlig" tilpassing- viktigere er å innarbeide et godt anlegg - dag etter dag, tørrtrening med sitt våpen.
  2. Ja, vi har kanskje litt forskjellig syn her...Gull eller Tull Eller i mer klartekst, gir denne muligheten meg en Forbedring eller Forvirring av mitt skytte? - Man får jo enda en mulighet å bortforklare sine bommer og begynner mer eller mindre desperat å skrue ... En aktiv skytter derimot som veksler mellom ulike disipliner innom lerdueskytte og ev vil ha samme våpen til figurjakt/jaktsti, er en justerbar kolbe med mulighet å forandre høyde selvklart en bra ting - men unødvendig på et jaktvåpen - er nå mitt syn. Brikker/shims som idag følger med de fleste halv-automater (og Benelli 828) er derimot en mer diskré løsning om man føler nødvendigheten av å justere høyde eller cast off. Blir jo litt mere permanent og ikke like lett å stadig forandre. Samme syn som deg ang Sauer/Merkel 8...passer meg perfekt uten noe som helst forandring/justering av kolbe. Passer faktisk de fleste som tar et anlegg med den. Du nevnte Merkel 200,- jeg hadde en til låns engang, velgjort godt kvalitetsvåpen, men jeg fikk heller ikke "godfølelsen"- for høy bygget baskyle som den deler både med Browning og en Simson 85 jeg har I skapet - gir en litt "vinglete" følelse...og det er her Beretta vinner blant de aller fleste O/U, - en Lavt bygget baskyle/låskasse som også er "tett" på undersiden.
  3. Beretta er verdens eldste produsent av våpen - (+500 års erfaring) - en 686/687 o/u vil du ha glede av hele ditt jegerliv. Kjøp av et slikt kvalitetsvåpen synes ikke jeg er å slå på "stortromma ", eller "heftig" som første hagle.- Det tar noen skudd og ikke minst litt tid å å bli fortrolig med et nytt våpen, spesielt med hagler... da er det godt å vite at den fortrolighet/treffsikkerhet du opparbeider deg med ditt våpen vil følge deg gjennom hele din jeger-karriere...du har et våpen som er bygget for å holde og som tåler å bli brukt - mye. Jeg synes nok prisene var litt stive på de brukte du viste til og bør kunne prutes noe - når det er sagt, selv skulle jeg ikke være redd å kjøpe en pent brukt Beretta, men samtidig viktig som du sier å kjenne/se på våpenet. Om du har (ekonomisk) mulighet - kjøp nytt...svir litt å begynne med, men du angrer aldri. PS. Justerbar kolbe er noe tull på en hagle for jaktbruk...og stygt i mine øyne.
  4. Oj, problemet...du har for mange våpen, eller for mye penger Neida,..men med samme innstilling av Dien til så mange våpen, så kanskje en viss risiko med hylse-separasjon foreligger ved aktiv bruk av alle.
  5. Kan virke som kammer-dimensioner skiller rel mye mellom disse to våpnene. Jeg ville holdt hylser/ladninger adskilt hver for seg. Begge er jo bryt-våpen, holder vel lenge med bare å presse hals.
  6. Nydelige våpen på de tre youtube-klippene du viser til. Jeg husker Lars Haneus (VapenTidningen) mente seg "funnit ljuset" da han testet Beretta 686 i kal 20 med 76" løp. Lange løp gir en lengre visirlinje og dermed mer nøyaktige skudd - lignende følelsen som med halvauto og 71cm løp - "ettersvingen" får man på kjøpet med et litt lengre og framtungt våpen. Akkurat dette savner jeg litt fra tiden jeg jaktet med Rem 1100, litt treg å starte i sving men resten gikk på autopilot - opplevde den etterhvert som litt for tung og bruker idag Beretta 687 eller Merkel s/s, begge i kal 12 og med 71 cm løp. 76" cm løp...vel sikkert et bra valg om man skyter mye på leirduene - iaf Nordisk Trap, eller strekkjakt på gås/and der man i begge fall har rel godt om tid. Jeg kan ihvertfall uten forbehold anbefale deg Beretta 687 - i disse blyforbud-tider ville jeg selv fortsatt holdt meg til kal 12, gjerne lettvekter 686/687 men ikke med kort-løp utgaven. 71 cm løp har vært og er fortsatt det beste kompromiss ved variert jakt.
  7. Spørs hva man legger i nyere, men de er nok ikke lett å finne nå for tiden,..like skjelden som en god Moskovskya Jeg kjøpte for lenge siden en Baikal til bruk som reservevåpen på den lokale leirduebanen og til jegerprøve-elever. Meg vitterlig er den fortsatt i live etter mye bruk og begrenset vedlikehold. Dette var likevel en noenlunde "moderne " utgave med løse choker og velgbart singeltryck, selger i butikken nektet for at den hadde denne finessen, så jeg måtte vise han den enkle fremgangsmåten med å pushe avtrekker lett fremover for å skifte løp til førsteskudd. Robuste våpen men helt uten eleganse eller balanse.
  8. Hei. Beste hagle innenfor ditt budsjett (10K) finner du definitivt som brukt. Selv der må du nok opp noe i pris om det er en o/u i god kvalitet (Beretta/Browning/Miroku) du vil ha. En god halvauto finner du nok innenfor budsjett - er et godt valg om du tenker mye bruk av stålammo også til jakt. Skjønner godt din "kjærlighet" til gamle trotjeneren Sauer&Sohn og ett alternativ er å fortsette bruke den, men da lade med gode vismut/ bismuth patroner fra t.eks. Eley...Alternativt få åpnet begge chokene slik at standard stålpatroner kan brukes. Jeg tenker selv å ta min gode Merkel 8 s/s mere i bruk til høsten, skyter nok aningen bedre med min Beretta 687...definitivt flere doubleer, kanskje grunnet dens enkeltrykke, men går jo ikke å komme ifra at en o/u blir en "klump" i hendene sammenlignet med hendig sideligger
  9. Angiveri er en lav form for menneskelig aktivitet og et kaldt gufs og påminnelse fra nazismen. - Huff...
  10. Det stemplene iallefall sier er at begge løpene har Full trangboring (1mm innsnevring 18,5/17,5) - og dermed ganske uegnet for stålhagl, men kan forsåvidt åpnes om den er verdt det... eller bruk av vismut.
  11. Liker selv Beretta, men den Fabarm du viser til virker som mye våpen for de pengene. Annonsen sier tre stk choker som følger med, men forhåpentligvis er det foruten de to som sitter i løpene (som bildet viser). Litt spesielle og lange choker (skift ut den full-choken i øverste løp) Pent brukt Beretta 686 serie koster nok litt mere - minst 12 K om du du er heldig og er tålmodig, men oftest mere. Kan være litt vanskelig å avgjøre hvor mye det er skutt i brukte hagler...iaf bare utifra bilder - den du viser til virker likevel godt tatt vare på.
  12. Tre ord strekker nok ikke til for alle,- t.ex.Støre som sysler med "krig og fred og sånt" - og der sånt nok er meget omfattende.
  13. De "visdomsordene" er nok noen årtusener eldre: "Selv Dåren kan regnes som vis når han Tier"...Ordspråkene 17:28
×
×
  • Create New...