Mauser68 Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Etter ein runde i frysaren i helga, så fant eg 1 hjortesteik og 1 pose med kjøttdeig, som eg tenkte eg skulle bruke, før neste helg, når årets hjort skal parteres og fryses. I tillegg, så tok kjerringa opp potetene av jorda, og fattern ville komme på besøk, så kvifor ikkje skjemme gamlingen bort litt.. Svei av steika i saute panna. Så laga eg kjøttkaker av kjøttdeigen og stekte desse. Så stekte eg steika i steikepanna, og siste halvtimen, så la eg oppi litt gulerøtter og løk og 0.5 l vatn og lot trekke. Så satte eg på nypotetene til kok, tok dei aller minste, så det er omtrent 1 munnfull pr. potet. Når steika var ferdig, så blei den pakka inn i folie og ein hånduk, for å holde varmen, medan eg laga fløtesjysaus, så tok eg å skar opp steika.. Nydelig med masse rosa/rødt kjøtt mot midten. Desverre så er det enkelte som liker lite rosa/rødt kjøtt, så etter den er skjært så trekker eg heile steika i sausen sammen med kjøttkakakene. Litt råflott, men det er på ein måte litt for å lure kjerringa også. Når den trekker litt i panna og ein auser litt saus over, så ser ikkje kjerringa det så lett. Så ho eter masse rødt kjøtt uten å være klar over det.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oeho Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Å du å du så svolten eg vart.... Den steika såg vellukka ut ja:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raudnakke Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 ..og jeg som sitter her mett og fornøyd etter årets første ribbemiddag... Så Ueberschnazent ut det måltidet der ja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 For å sei det sånn, det er ikkje det værste eg har spist i det siste... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oshundeservice Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 Eg kjem, broder Savna soppen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted October 4, 2009 Share Posted October 4, 2009 He-he artig at vi hadde samme middag i dagMauser. Eg laget rundsteken fra bukken i år. Og enda morsommere, så bruker ag samme oppskrift på å lure rosa kjøtt i kjerringa..... RAAP: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted October 4, 2009 Author Share Posted October 4, 2009 Jepp søster, savnar 1 stk lass med sopp her.. Og Jerognal, ein må lura kjerringane, å gjennomsteika så fint kjøtt er reine skjære hærverket.. Dei fleste trur at det er blod som er i steika der, men det er tildels litt rått kjøtt i midten, og det som siver ut er kjøttkraft og ikkje blod. Folk som må på død og liv gjennomsteika sånt kjøtt fortjener å ete kjøttdeig til middag.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.